Raspberry PI 2


Miután a szeretett asztali gépemtől fájó szívvel megváltam, szükségem volt valami kütyüre, amivel a fejlesztéseket linuxos környezetben is megfelelően tudom ellenőrizni, erre persze megfelelt volna egy virtualbox-os linux is, de engem nem olyan fából faragtak.

Már hónapok óta tervezgettem, hogy nekem kell egy RPI2, de úgy voltam vele, hogy kivárok, biztos csak megint bekattant a bogár:) Aztán apránként elkezdtem összevásárolgatni a dolgokat hozzá. Ebay-ről vettem egy DSUB HDMI átalakítót, aztán rendeltem nevetséges 200 Ft-ért hűtőborda szettet, majd egy dobozt (ami Ebay-en 800 Ft, bárhol máshol 3.000), szóval jó ez az Ebay, meg Kína :)

Emag-on volt egy memkártya akció, 32 gigás MicroSD-t kapott Class 10-est persze, már csak maga az RPI2 hiányzott, így végül megrendeltem azt is.

Az összeszerelés pofon egyszerű volt, volt itthon egy 1.2 A-es tápegység, ami bőven kihajtja a cuccot. Oprendszernek az Ubuntu Mate RPI-hez fordított változatát választottam, így teljes mértékben tudom használni az Ubuntu csomagkezelőjét, és a megszokott dolgokat.

Összeraktam egy fullos LAMP környezetet, SMB-vel megosztva a www -t így a laptopról játszi könnyedséggel tudom a forrásokat kezelni.


Kapott egy távoliasztal elérést is, bár ezt nem sűrűn kell használni, de mégis jól jöhet néha a grafikus felület.

Azt hiszem nagyon jó döntés volt belevágni, ja és 3W-os fogyasztással elvan:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hol az elég?