Falusi élet avagy összhangban a vágyakkal


Egy kis faluban nőttem fel, így nekem az a természetes közeg. Amikor felnőttem és kiálltam a saját életemet élni, akkor a munkahelyek miatt bekényszerültem a városba, először Szekszárdra, majd Pécsre, végül Bonyhádra.Eltelt 15 év úgy, hogy úgy éltem az életemet, hogy az valójában nem volt komfortos számomra. Társasházak, panellakások.... nyüzsgés (Bonyhád már egész élhető volt ebből a szempontból).Hogy mit utáltam a panellakásokban?

- összelógó életterek (akkor is tudtál a szomszédod dolgairól, amikor baromira nem voltál rá kíváncsi)
- a csend és nyugalom teljes hiánya (akármikor ledőltél volna pihenni hétvégén egy keményebb hét után, jó eséllyel épp hogy elaludtál, már zörgött valaki, vagy fúrt, vagy mosott, vagy... tökmind1)
- a tér hiánya (se bent, se kint)
- lehetőségek hiánya (bográcsozás pl...)

Miután nem várt események sorozata hatására teljesen 0-ról kellett felépítenem magam és az életem, eldöntöttem, hogy még egyszer nem fogom elkövetni ugyanazokat a hibákat az életemben.

Kiköltöztem falura és nem mondom, hogy nincsenek hátrányai a városi élethez képest, mert akkor hazudnék, de csupa olyan hátránya van, ami játszi könnyedséggel megoldható.

Cserébe mit kaptam?

- tiszta levegő
- csend és nyugalom
- tér (kívül is belül)
- lehetőségek
- még olyan emberi értékek, amelyek a nagyobb városokban már kikoptak
- lassabb életvitel, amikor van időd észrevenni a csicsergő madarat a fánHa úgy éled az életed, hogy az nincs összhangban az elképzeléseiddel és a vágyaiddal, ne félj és leginkább ne habozz változtatni, mert az élet nagyon hamar véget ér, és amikor visszanézel csak azt fogod látni, hogy mindig megalkudtál.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hol az elég?

Halálfélelem - barát vagy ellenség?